RECEPTES


Hola famílies!
Us deixem algunes receptes fàcils i boníssimes perquè pogueu fer amb els infants. 
Esperem que us animeu a posar-les en pràctica i que els hi agradi fer de cuiners i cuineres amb vosaltres.

PANQUEQUES DE CIVADA

INGREDIENTS

  • 1 tassa de farina de civada o flocs de civada mòlts*
  • 1 cullerada de bicarbonat o llevat de pastisseria 
  • ½ tassa de beguda vegetal o llet 
  • 1 ou*
* Es pot fer servir civada sense gluten o qualsevol altre tipus de farina
*
L'ou es pot substituir per 2 cullerades de llavors de xia moltes + 6 cullarades d'aigua i després deixar  reposar la massa durant 10 o 15 minuts.

Opcional
  • 2 cullerades de panela, mel, un parell de dàtils triturats, etc.
  • Canyella, clau, ratlladura de llimona o taronja, etc. 

ELABORACIÓ

1.  Barrejar els ingredients líquids amb el sucre i les especies
2.  Afegir la farina i el llevat i remenar fins que tot estigui ben integrat. Si trobeu que queda massa espessa, afegir una mica més de beguda vegetal o llet
3.  Escalfar una paella engreixada amb una mica d'oli vegetal o mantega
4.  Ficar a la paella un parell de cullerades de la massa i deixar un minutet o fins que surtin unes petites bombolles a la superfície del panqueque i girar-lo perquè es cuini per l'altra banda
5.  Repetir l'operació amb la resta de la massa i servir acompanyat amb fruita, iogurt, llavors, xocolata desfeta, etc.

Ja tenim un bon berenar preparat!









BROTXETES DE FRUITA

INGREDIENTS

  • Varietat de fruita que més us agradi
  • Palets de fusta



ELABORACIÓ

1.  Demanem als pares i mares que ens pelin la fruita i la tallin a daus
2.  Agafem un pal i anem punxant daus com més ens agradi, així podem fer totes les brotxetes que vulguem

Preparades per berenar o com a postres després de dinar. 
Esperem que us agradi i gaudiu molt fent-les!





PA DE PLÀTAN


INGREDIENTS


  • 3 ous
  • 2 plàtans ben madurs + 1 per posar a sobre
  • 200 grams de civada molta i farina integral o d'espelta
  • 1 cullerada de crema de cacauet 100x100. Podeu fer-la vosaltres molent els cacauets fins que quedi la massa en crema
  • Canyella al gust
  • Un sobre de llevat en pols
  • Tres cullerades soperes de mantega, oli o avoe

    ELABORACIÓ

    1.  Escalfem el forn a 180º
    2.  Batem els ous, l'oli, els plàtans i la crema de cacauet
    3.  Per separat barregem la farina, el llevat i la canyella
    4.  Anem barrejant això últim amb els ingredients del primer pas a poc a poc mentre movem
    5.  Untem el motlle amb una mica de mantega, oli o amb avoe i aboquem la barreja
    6.  Al forn a 180º uns 25 minuts 

    Bon profit!







    GALETES DE CIVADA, PLÀTAN I AMETLLES  

    INGREDIENTS


  • 1 Plàtan
  • 4 Cullerades soperes d’ametlles moltes
  • 4 Cullerades soperes de flocs de civada
  • Canyella al gust
  • Possibles ingredients addicionals: panses, xocolata, coco ratllat, fruits secs triturats, etc. D'allò que us agradi i tingueu a l'abast.

  • ELABORACIÓ

    1.  Preescalfem el forn a 180º
    2.  Xafem el plàtan
    3.  Hi afegim les ametlles moltes i barregem
    4.  Hi afegim la canyella i els flocs de civada i tornem a barrejar (si li voleu afegir algun altre ingredient, és el moment de fer-ho)
    5.  Ara ha arribat el moment d'embrutar-se les mans! Anirem agafant de mica en mica aquesta massa i anirem fent unes boletes que col·locarem a la safata i les aixafarem una mica amb els dits
    6.  Les posem uns 10-15 minuts al forma fins que estiguin daurades.





    Ara ja només queda esperar que es refredin i gaudir de les galetes que heu elaborat.
    Esperem que us agradin!






    CROQUETES DE COLIFLOR

    INGREDIENTS

    (20 croquetes aprox.)

  • 1 Coliflor petita
  • ¼ de ceba picada
  • 30gr de pa ratllat (unes 3 torrades)
  • 25gr. de mozzarella ratllada
  • 25gr. de parmesà ratllat
  • 1 ou
  • 1 cullerada petita de sal
  • ½ cullerada petita de pebre
  • Oli d’oliva




  •  ELABORACIÓ

    1.  Bullim o fem al vapor la coliflor (uns 15 minuts). És preferible al vapor perquè no acumulin massa aigua.
    2.  Quan estigui feta i ben escorreguda, la xafem en un bol amb una forquilla i la deixem refredar.
    3.  Escalfem el forn a 190ºC
    4.  Afegim tots els ingredients alhora i barregem




    5.  Fem les boletes a la mida que ens vingui de gust i les posem a la safata del forn
    6.  “Pintem” per sobre amb unes gotetes d’oli
    7.  Ja les podem ficar al forn 20-25 minuts

    Una bona opció per menjar qualsevol verdura. Bon profit!






    PANS DE LLET DOLÇOS (amb robot de cuina)

    INGREDIENTS


  • 300ml de llet
  • 50gr de mantega a temperatura ambient
  • 45gr de sucre
  • 21gr de llevat 
  • 500gr de farina
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 ou
  • Robot de cuina 

  • ELABORACIÓ

    1.  Barregem la llet, la mantega, el llevat i el sucre dins del recipient del robot
    2.  A velocitat 2 cuinem a 37º durant 4 minuts
    3.  Afegim la farina i la sal i tornem a barrejar durant 2 minuts
    4.  Ja podem treure la massa i ficar-la dins d'un bol i deixar-la reposar 1 hora. Més tard els infants podran veure com ha crescut aquesta massa!


    5.  Passat aquest temps, l'amassem en forma de xurro i la tallem en 10 trossos 
    6.  Fem boletes amb cada porció i les anem col·locant a la safata del forn
    7.  Tapem la safata i la tornem a deixar reposar 30 minuts
    8.  Preescalfem el forn a 220º
    9.  Pintem amb ou a sobre i els fiquem al forn uns 10 minuts








    CREPES AMB POMA I MEL

    INGREDIENTS


  • 1 Got de llet
  • 1 Got de farina
  • 1 Ou
  • 1 Poma
  • Mel
  • Mantega

    ELABORACIÓ

    1.  Tallem la poma en làmines fines i la posem a bullir en un cassó amb una cullerada de canyella. Després d'uns 7 minuts la reservem
    2.  Batem l'ou amb la llet
    3.  Afegim la farina tamisada i barregem
    4.  Escalfem una paella amb una miqueta de mantega i posem un parell de cullerades de la massa
    5.  Deixem un minut aproximadament i el girem perquè es faci per l'altra banda
    6.  Quan estigui preparada al plat, farcim amb la poma i les tanquem. I a sobre... un rajolí de mel!


    Amb pera també són boníssimes!

     




    CUC DE PASQUA

    INGREDIENTS


  • Mikados 
  • Donettes

    ELABORACIÓ

    1.  Tallem els donettes per la meitat i els anem col·locant en forma de cuc a sobre d'una safata
    2.  Li posem unes banyes al "cap"
    3. Per fer la nostra mona, el podem decorar amb unes plomes fetes amb paper i un ou de xocolata
    4. També podem decorar-lo amb Lacasitos o llaminadures



    Menjar i divertir-se no és incompatible!

        



    PREPAREM UN PA AMB TOMÀQUET?

    INGREDIENTS


  • Pa (el que més ens agradi)
  • Tomàquet madur
  • Oli
  • Sal

  • ELABORACIÓ

    1.  Demanem als pares que ens tallin els tomàquets o ens ajudin a tallar-los
    2.  Freguem tota la superfície de la nostra llesca de pa
    3.  Un cop ben sucada, hi tirem un polsim de sal i un bon raig d'oli
    4.  Gaudir-la i acompanyarla amb allò que ens agradi més, ja sigui pernil, formatge, fuet...






    RECEPTA DEL PASTÍS DE CAMPAMENTS

    INGREDIENTS

    • Galetes rectangulars o quadrades
    • Llet
    • Crema de cacao (podem substituir la crema de cacao per algun altre tipus de farciment)
    • Llaminadures per decorar

     

    ELABORACIÓ

    1.   Anar sucant les galetes amb la llet i posar-les una al costat de l'altre per tal de fer una base
    2.   Posem una capa de crema de cacao damunt de la base de galetes
    3.   Damunt la capa de crema de cacao hi tornem a posar una capa de galetes sucades amb llet.
    4.   Podem anar fent totes les capes que vulguem intercalant galetes i crema de cacao.
    5.   Quan acabem, decorem l'última capa amb llaminadures
    6.   Cal deixar reposar el pastís
    Bon profit!






    UNA CARA DIVERTIDA    

    L'objectiu és fer una cara divertida d'un/a nen/a somrient

    INGREDIENTS

    • 1 Kiwi
    • 1 Mandarina
    • 1 Poma
    • 2 Prunes dessecades sense pinyol
    • 1 Plat de mida mitjana

    ELABORACIÓ

    1.  Pelarem el Kiwi i el tallarem a rodantxes d'uns 1,5cm 
    2.  Pelarem la poma i la tallarem a tires d'uns 1,5cm 
    3.  Pelarem la mandarina i separarem els grills
    4.  Emplatem:
    Fem la base de la cara amb el kiwi.
    Afegim les prunes per fer els ulls
    Dos grills de mandarina per fer la boca i dos grills per fer les orelles
    Per acabar, posarem les tires de poma en el lloc dels cabells 

    I ja ho tindrem a punt per fer un bon berenar. A passar-ho bé!!!!
    Us deixem altres exemples...








    PIRULETES DE PERNIL DOLÇ I FORMATGE O XOCOLATA

    INGREDIENTS


  • Pasta de full fresca
  • Pernil dolç i formatge
  • Nutella (o qualsevol xocolata que us agradi)
  • 1 rovell d'ou 
  • Pals de brotxeta

  • PREPARACIÓ

    1.  Comencem estirant la placa amb un rodet (o amb les mans si no en tenim), haurem de posar farina a la base de treball perquè la pasta de full no s’enganxi. 

    2.  Estirem la pasta del full i la tallem per la meitat, ja que volem fer les piruletes amb dos ingredients diferents.

    3.  Agafem una meitat i la cobrim amb el pernil dolç i el formatge i l’enrotllem. Ens quedarà un cilindre ben consistent que tallarem amb un ganivet a rodanxes d’un dit aproximadament.

    4.  Seguidament agafarem l’altra meitat li posem la Nutella ven estesa per tota la base i també l’enrotllem i tallem a rodanxes.



    5.  Totes aquestes rodanxes les posarem a la plata del forn.
    6.  Abans d’enfornar, li donarem una capa amb el rovell d’ou batut, per donar-li color i un toc cruixent.
    7.  Les fiquem al forn durant 20-30 minuts (dependrà del vostre forn, com sempre) i les traurem quan estiguin una mica daurades.
    8.  Un cop es refredin, agafem els pals de brotxeta (pot ser curta o llarga i del material que tinguem a casa) i punxem les rodanxes.

    Ja tenim les nostres piruletes
    Bon profit!



     ENTREPANS DIVERTITS

    INGREDIENTS

    • Pa de motlle
    • Pernil dolç, formatge en talls
    • Olives
    • Motlles de diferents formes dels de fer galetes

    • *Es poden fer amb altres farcits en dolç o salat: paté, salmó, melmelada, crema de xocolata... 
      *Decorar-los amb allò que més us agradi o us inspiri la vostra creativitat.
    1.   Agafem una llesca de pa de motlle i li donem la forma amb els motlles, procurant aprofitar el màxim de cada llesca.
    2.   Tallem el pernil i el formatge utilitzant el mateix motlle.
    3.   Muntem l´entrepà: una capa de pa, el farcit i una altra capa de pa.
    4.   Opcional: ho decorem amb una oliva punxada amb un escuradents.

    Podeu fer tants com vulgueu!!! Que aprofiti!!!




    Comentaris

    1. Anirem afegint més receptes properament. Prepareu els davantals i els cullerots!

      ResponElimina
    2. Hola. Gracias por estas recetas tan apetitosas. Hemos hecho los bocatas divertidos, nos han quedado muy ricos y hemos pasado un buen rato entretenidos. Ya tenemos preparados los ingredientes para hacer las galletas de avena.....uuummmmm!!! .seguro que estarán riquísimas

      ResponElimina

    Publica un comentari a l'entrada

    Entrades populars d'aquest blog

    ESTEMOS TRANQUILOS, LOS NIÑOS SON UNOS SUPERVIVIENTES

    ELS VOSTRES CONTES

    PARADETA PER MITJANS (1-2 ANYS)